page_banner

Општа технологија за тестирање во индустријата за лепливи ленти

Општа технологија за тестирање во индустријата за лепливи ленти

Заптивната лента стана незаменлив производ во пакувањето, но поради технички проблеми, квалитетот на заптивната лента што ја произведуваат и продаваат многу производители е исто така нерамномерен.Значи, на што треба да обрнеме внимание кога купуваме лента за запечатување?Како да се тестира лепливоста на заптивната лента?

Леплива сила на леплива лента

Тестерот за задржување на лента од типот на рерна врши тест за статичко оптоварување на лепливоста на леплива лента и автоматски го брои времето што лентата може да го задржи под одредено оптоварување и температура за да го потврди стареењето на леплива лента.Исечете лента со ширина од 1 инчи и залепете ја на наведената плоча од не'рѓосувачки челик SUS#304, тркалајте ја напред-назад три пати со стандарден валјак од 2 kg со брзина од 300 mm во минута, закачете ја челичната плоча на тестирањето машина и додадете ја одредената тежина, кога лентата ќе падне од челичната плоча, тајмерот автоматски го задржува времето за тестирање, кое се користи за да се оцени упорноста на лепливоста на лентата.

задржување на лента

Машината за тестирање на задржување на лентата ја залепува лентата на таблата за тестирање, ја закачува тежината на долниот крај и го мери растојанието на лизгање на лентата по одреден временски период.

Почетно лепење на лента за пакување

Почетното лепење на примерокот се тестира со лепење на лентата на челичната топка кога челичната топка и лепливата површина на примерокот од леплива лента осетлива на притисок се во краткотраен контакт со мал притисок со користење на навалената рамнина. метод на тркалање топка.Оваа машина го користи растојанието на тркалање на челичната топка на лентата фиксирана на навалената плоча за да ја тестира лепливоста на лентата за да го процени нејзиниот квалитет и да го запише бројот на топчиња што можат да останат на лентата повеќе од 5 секунди.

Јачина на кора на лентата

Машината за тестирање на јачината на кора од лента е машина за тестирање на механички перформанси за статичко оптоварување, напнатост, компресија, виткање, стрижење, кинење, лупење итн. на инструменти и опрема за различни материјали.Тестовите даваат прецизни резултати - сила, издолжување, цврстина на истегнување, цврстина на кора, цврстина на кинење, цврстина на притисок и многу повеќе.

International Company Shandong Topever инсистира на размена на квалитет за углед, секогаш произведува и транспортира производи според барањата на клиентите и добро ги користи производите за да изгради бренд со стогодишна репутација.


Време на објавување: Декември-24-2022 година